Maak uw tuin klaar voor de lente!

De schaatsen zijn opgeborgen en de zonnebrillen kunnen weer op: het voorjaar komt eraan! Nu kan het zijn dat uw tuin wat te lijden heeft gehad. Het heeft de afgelopen tijd immers flink gevroren. Tijd om uw tuin, balkon of dakterras nieuw leven in te blazen! GroenRijk Den Bosch heeft uiteraard een groot assortiment tuinartikelen die u daarbij helpen. Wat zijn de items die u kunt gebruiken om de tuin of het terras helemaal lenteproof te maken? Wij zetten ze voor u op een rij!Lenteklaar maken van de tuin | GroenRijk Den Bosch

Voorjaarsschoonmaak

Wie wordt er niet vrolijk van de fluitende vogels en de bloeiers die overal hun koppie boven de grond uitsteken? Tijd om dat vrolijke gevoel naar uw eigen buitenplek te halen. Een schone lei om mee te beginnen, is dan wel zo fijn. Verwijder dus als eerste het plantafval: verdorde takken en bladeren knipt u af en gooit u weg, bijvoorbeeld op de composthoop. Haal ook het onkruid weg. Gebruik een snoeischaar, een voegenmes en een hark om dit onderhoud te plegen. Vergeet ook niet het grasveld vrij te maken van groenafval. Eerder zorgden deze bladeren, maar ook stro en noppenfolie voor bescherming tegen de vorst. Dat is nu als het goed is niet meer nodig. Check voor de zekerheid wel even het weerbericht.

Shop tuingereedschap


 

Groene aanslag

Groene aanslag is een aanslag op uw tuin. Die vieze tint doet direct denken aan de donkere dagen van het najaar en dat willen we uiteraard niet meer. Er zijn tal van manieren waarop u deze aanslag verwijdert. Het is uiteraard belangrijk om aan het milieu te denken. Gebruik daarom liever geen bleekmiddel, azijn of chloor. De grond en de planten in de buurt van de aanslag worden hier namelijk niet blij van. Maar wat zijn wél goede opties?

  • Een hogedrukspuit verwijdert binnen de kortste keren moeiteloos de aanslag. Let er wel op dat u niet per ongeluk de (net geplante) bloeiers kapot spuit. Pas ook op met poreuze stenen en de voegen van de tuintegels. Houd voldoende afstand bij het spuiten.
  • Kies voor een anti-aanslag product met oog voor het milieu van bijvoorbeeld Pokon of EcoStyle. Deze producten zijn op zowel steen, glas als hout te gebruiken. Laat de oplossing circa een half uur inwerken en schrob daarna het oppervlak eenvoudig schoon met water. Kind kan de was doen!

Shop terrasreiniger




Lenteklaar maken van de tuin | GroenRijk Den BoschVrolijke voorjaarsbloeiers

Tijd voor wat kleur! Vul de borders of een aantal plantenbakken met vrolijke plantjes. U wilt dat fijne gevoel van het voorjaar natuurlijk doortrekken in de beplanting. Wij hebben in ons tuincentrum en de webshop karren vol mooie eenjarigen, maar ook vaste beplanting die uw tuin in één klap dat lentegevoel geven. Denk bijvoorbeeld aan violen, madeliefjes en primula’s. Stop ook vast wat zomerbollen in de grond. Let wel op: IJsheiligen komt er nog aan, dus het kan altijd nog gaan vriezen. Kies daarom voor de zekerheid voor vorstbestendige beplanting.

Shop tuinplanten




Gazon

Het is tijd om uw gazon in topconditie te brengen! Daar zijn meerdere manieren voor. Nadat u uw gazon bladvrij heeft gemaakt, kunt u gaan verticuteren. Dit houdt kort gezegd in dat u een onkruid-, mos- of viltlaag verwijdert met speciaal ontworpen gereedschap. Zo krijgen de graswortels ruimte en kunnen ze weer een beetje ademen. Het gevolg kan zijn dat het gras er wat kaler bij ligt door het verwijderde plantmateriaal. Geen paniek! Voeg wat graszaad aan de mat toe en binnen de kortste keren is uw gazon weer vol en groen. Er zijn echter meer zaken die niet mogen worden vergeten:

  • Heeft uw grasmat een te lage pH-waarde, oftewel zuurgraad? Voeg wat kalk toe! De pH-waarde is ideaal als deze tussen de 5.5 en de 7 ligt. Dit kunt u testen met een speciale kit. De juiste waarde verbetert de opname van voedingsstoffen en dit heeft uiteraard weer een gezond gazonnetje tot gevolg.
  • Ook het bemesten mag niet vergeten worden. Hiermee krijgt uw grasveld de juiste voeding binnen,Lenteklaar maken van de tuin | GroenRijk Den Bosch waardoor deze gezonder en dus sterker wordt. Wanneer u het gras maait, wat uiteraard een onvermijdelijk klusje is, verliest deze een aantal belangrijke voedingsstoffen. Voorzie het vlak voor een regenbui van mest zodat deze snel in de grond trekt.

Uiteindelijk moet u uw gazon zoals gezegd vanaf de lente een maaibeurt geven om deze de mooiste aanblik te geven. Doe dit regelmatig, zeker in de warmere maanden. Houd ongeveer één keer per week aan. Zo krijgt onkruid maar weinig kans. Zorg ervoor dat u verschillende kanten op maait en dat de messen vlijmscherp zijn.

Shop grasmaaiers


 

Tuingereedschap, planten en onderhoudsartikelen kopen in Den Bosch

Zin om aan de slag te gaan? Dat snappen we! Haal dus snel alles in huis om uw tuin of terras klaar te maken voor de lente. Plan een afspraak in om te komen winkelen of maak het uzelf nog gemakkelijker door alle benodigdheden te shoppen in onze webshop. Bij vragen kunt u ons uiteraard altijd contacten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...