De woontrends van 2021

Woontrends 2021 | GroenRijk Den BoschBrengt u regelmatig een bezoekje aan GroenRijk Den Bosch? Dan weet u dat we altijd met de trends meegaan! Zo is onze woonafdeling altijd gevuld met de meest hippe, gezellige en bijzondere woonaccessoires. Van kussen tot kunstbloem en van stoel tot lamp: u vindt bij ons allerlei woonobjecten die uw interieur een stukje sfeervoller maken. Vindt u onze sfeerafdeling ook zo gezellig ingericht? Daar is onze Miranda verantwoordelijk voor! Ze is al 14 jaar bij GroenRijk Den Bosch en heeft heel wat interieurtrends voorbij zien komen. Ook in 2021 zijn er een aantal opvallende woontrends met bijbehorende accessoires die u in huis kunt halen. Miranda licht de vier trends toe!

1. Goud

Uw interieur mag dit jaar fonkelen, shinen en glimmen! Goud is dé trend van het moment. Waar het eerder misschien als kitscherig, overdadig of ouderwets werd bestempeld, is er momenteel geen kleur of materiaal populairder. En dat is ook niet zo gek: goud geeft een luxe glans aan het interieur. Laat een lampje op een gouden bloempot schijnen en u bent verzekerd van een spectaculair effect. Goud laat zich goed combineren met andere tinten. Mix and match goud met donkerblauw of –groen voor een chique look, combineer het met roze voor een romantisch effect of ga voor natuurlijke tinten voor een wereldse uitstraling. Wij hebben allerlei gouden accessoires voor u op voorraad!
 

Bezoek onze sfeer & interieur webshop

 


2. Dieren

Misschien zag u het al op onze kerstafdeling van 2020: het is beestachtig leuk om dieren in uw interieur te verwerken! Deze woontrend is uitermate geschikt voor mensen die wel houden van een gekkige eyecatcher. Waar we eerder vooral dierenprints in het modebeeld zagen, is er tegenwoordig in menig huiskamer wel een link met een beest te ontdekken. Denk dus aan een dierenprint, maar ook aan accessoires in de vorm van een giraf, tijger of vogel. Dieren kunnen namelijk op allerlei manieren aan uw huis worden toegevoegd: als kussenprint, behang, kaarsenstandaard of poster. Niks is te gek!

Woontrends 2021 | GroenRijk Den Bosch

3. Warme tinten

Zit u veel op Instagram, kijkt u alle interieurprogramma’s en leest u de woonbladen? Dan zal het u vast opgevallen zijn dat natuurlijke en warme tinten tegenwoordig de boventoon voeren in de Nederlandse huishouden. Vergrijsde en aardse tinten zijn perfect te combineren met kleuren als camel en okergeel. Samen vormen ze een heel luxueus palet waar de warmte vanaf straalt. Zeker wanneer deze tinten worden gecombineerd met zachte stoffen als linnen, wol of fluweel. Denk maar aan een terrakleurig fluweel kussentje of een velours okergele stoel. Zo maakt u van uw huis een gezellig coconnetje.

4. Droogbloemen

De kans is zeker aanwezig dat u ze in een blog, in een interieurblad óf in ons tuincentrum voorbij hebt zien komen: droogbloemen, veren, grassen en pluimen! Ze hebben een sierlijke decoratiewaarde en ze zijn daarnaast niet kapot te krijgen – een ideale combinatie. U kunt zelf een leuk bosje samenstellen of kiezen voor één van onze kant-en-klare bossen. Verwerk ze op een creatieve manier in uw interieur, bijvoorbeeld door één grote vaas neer te zetten of een aantal kleinere vaasjes te groeperen. Het leuke aan deze trend is dat ‘ie past bij elke interieurstijl: van landelijk tot Scandinavisch en van bohemian tot industrieel. Vergeet uiteraard niet om de droogbloemen te combineren met een toffe kamerplant voor een extra natuurlijk en levendig effect!

Droogbloemen online kopen


 

Wilt u al deze trends eens live komen bekijken? Kom dan langs op de sfeerafdeling van GroenRijk Den Bosch. We hebben voor elk interieur de perfecte woonaccessoires en Miranda en de andere woonspecialisten voorzien u graag van advies. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...